Verbonden partijen

MGR

Dienstverlening door verbonden partij

WerkBedrijf
WerkBedrijf en de deelnemende gemeenten leggen de werkzaamheden van WerkBedrijf vast in een dienstverleningsovereenkomst (DVO). De DVO wordt door WerkBedrijf opgesteld op basis van het gemeentelijke regionale arbeidsmarktbeleid. Daarnaast kan nog, als de werkzaamheden in de praktijk daarom vragen, voor bepaalde taken een aparte DVO worden afgesloten.

Op grond van de DVO   2023 voert WerkBedrijf de volgende taken uit:
a. Arbeidsbemiddeling
WerkBedrijf voert de Participatiewet uit met betrekking tot de ondersteuning bij arbeidsinschakeling. WerkBedrijf voert de matching van werkgevers en kandidaten uit. WerkBedrijf heeft hierbij de verantwoordelijkheid vanaf de aanmelding tot en met plaatsing en nazorg. Jaarlijkse regionale doelstelling is om dit moment (2023) 1.100 bijstandsgerechtigden volledig uit te laten stromen naar betaald werk. Daarnaast worden er resultaten behaald op parttime plaatsingen en willen we weten welke resultaten behaald zijn op de zgn. focusgroepen (jongeren, statushouders, mensen met een arbeidsbeperking en ouderen > 55 jaar).
b. Arrangementen in “Op Weg Naar Werk”
WerkBedrijf voert de regie over de arbeidsmatige dagbesteding. Dit houdt in dat WerkBedrijf de begeleiding inkoopt, de toeleiding en doorstroom organiseert en/of uitvoert. In de dienstverlening is jaarlijks ruimte om aan regionaal circa 475 kandidaten een arrangement "Op Weg Naar Werk" aan te bieden.

c. Sociale werkvoorziening
WerkBedrijf biedt aan de medewerkers die onder de voormalige Wet sociale werkvoorziening vallen, passend werk aan. Bij voorkeur doet WerkBedrijf dit samen met reguliere ondernemers. De onderscheiden werkvormen zijn: begeleid werken, individuele detachering en (beschutte) groepsdetachering. Eind 2022 waren er regionaal  1.304 SW-medewerkers bij WerkBedrijf in dienst.

Op grond van de DVO2023 voert WerkBedrijf de volgende lokale taken voor Nijmegen taken uit:

  1. Lokale aansluiting bij buurtteams (10 dagdelen)
  2. Zorgjongeren (317 jongeren)
  3. Doelgroepbenadering (parttime werkenden en oudere, langdurig werkzoekenden) (540 kandidaten)
  4. Samen sterk naar werk (150 kandidaten)
  5. De versnelling (33 kandidaten)
  6. Events en lokale marktbewerking (3 events)

ICT Rijk van Nijmegen (iRvN)
iRvN en de deelnemende gemeenten leggen de dienstverlening vast in Producten/dienstencatalogus 2023 en de Afsprakenkader 2023 die deels regionaal is (infrabeheer) en deels afgestemd op Nijmegen (applicatiebeheer).  
Er wordt onderscheid gemaakt in:
ICT-infra

  • ICT-infrastructuur (o.a. netwerk)
  • mobiele telefonie en devices
  • kantoorautomatisering
  • koppelingen en integraties van gegevensuitwisseling

Functioneel beheer

  • technisch beheer applicaties
  • functioneel beheer applicaties binnen het Nijmeegs informatiemodel en Architectuur
Deze pagina is gebouwd op 03/04/2024 12:30:09 met de export van 03/04/2024 12:12:50